Om oss

I 1847 gikk håndverkere sammen om å danne foreningen i Arendal, og ble en av de første i landet. Formålet med foreningen var at den skulle styrke det faglige og sosiale samholdet, og sørge for at arbeidet holdt et høyt nivå.

Dette er fortsatt vår viktigste funksjon i samfunnet

Vi tilbyr alle medlemmene et møtested for likesinnede innenfor handverk og industri i form av en uformell møteplass. Her møter man folk i alle aldre som møtes for å dele erfaringer, finne partnere og utvide nettverket.

Foreningen idag:

AHIF er i dag en regional håndverkerforening med base i Arendal. Foreningen har for tiden 102 bedriftsmedlemmer og 38 enkeltmedlemmer. Flesteparten av medlemsbedriftene har tilhold i Arendal, men også i Froland, Vegårshei, Tvedestrand og Risør

Foreningen har i en årrekke gjennomført den historiske seremonien ved den årlige fag- og svennebrevutdelingen. AHIF var med å etablere Arendal Næringsforening i 2005 og vi har derfor fast styremedlemskap her.

AHIF er ikke en arbeidsgiverforening, og er dermed ikke tilsluttet NHO, men er en ideell sammenslutning for faglig utvikling og sosialt samvær.

Samarbeidspartner av mester
-og lærling ordningen

Kort historikk

Foreningen ble stiftet som en reaksjon på at myndighetene opphevet de gamle laugs-privilegiene i 1839.


Dette førte til et totalt frislipp av rett til å drive næringsvirksomhet også som håndverker.


Fordelen med den nye loven var at gamle familiære privilegier ble opphevet. Ulempen var at det ikke var mulig å holde kontroll med den faglige standarden over arbeidet som ble utført.

Minnestund for Tellef - 15.02.2024
Minne stund i foreningslokalene 15 februar etter at vår kjære foreningsleder Tellef Tobias Christensen døde i en padleulykke 28 januar.
Årsmøte - 15.03.2024
Godt oppmøte 15 mars på årsmøtet. Her det nye styret med varamenn. Fra venstre Ernest Mbon, Preben Broberg, våpr nye leder Jarle Duus, Mons Petter Pettersen, IngeChr. Sætra og Yngve Sekkenes. Linda Andersen var gått da bildet skulle tas
Temakveld - 16.04.2024
Spennende foredrag mad Taale Kjøs fra Resiqel og Erik Bjørndal fra Materialbanken på Håndverkeren. Tema: Ombruk av materialer i norsk byggebransje.
Bygårds dugnad - 07.05.2024
Gaterens og vindusvask til 17 mai. Ny storskjerm til fest-salen rydding bak huset. Pølser og drikke i kveldssola på terassen til slutt
Nasjonaldagen - 17.05.2024
Jarle Duus med nyoppusset foreningsleder kjede klar for borgertoget 17 mai. Kjedet ble reparert og polert før dagen av gullsmed Margrethe Rose som er en av våre 140 medlemmer i AHIF. Kiltkledde Steinar Modalen,(Som kom rett fra tromme-opptreden sammen med en sekkepipeartist i Trefoldighetskirken på formiddagen),i samtale med Erik Gjendem i sin tyske «Vandresvenn» drakt på 17 mai kafeen i Bendiksklev nr 10. Nok en minneverdig 17 mai🇳🇴
Temakveld: Oslofiner AS - 17.05.2024
4. generasjon Bohman fra Oslofiner AS, Erik Bohman,holt et spennende foredrag på håndverkeren 29 mai. 13 fornøyde folk,fra trevaebransjen i regionen, koste seg med tapas fra Kafe Viktor og munker fra lefsebua i Froland.
Glimt fra sommerfesten - 15.06.2024
Årets sommerfest startet, istedenfor båttur «rondt elva», med Kolbjørn ferja til Kolbjørnsvik og forfriskninger på Moringen Pub. Regnet øste ned, men det la ingen demper på matlyst og god stemning hos Mons Petters «Pizzeria via Felice» etterpå. Takk til Mons Petter, Laila og Thor Gustav! Og takk til Kristian på Moringen som åpnet 2 timer før vanlig åpningstid for oss!!
Arendals uka - 14.08.2023
Arrangementer i regi av mesterbrev og oss. Debatter og hyggesamlinger for håndverkere.
Informasjonsmøte rundt Morrow - 19.10.2023
Vi hadde besøk av Næringssjef i Arendal Kommune, Kåre Andersen og HR-sjef i Morrow, Elisabeth Meidel.
Torskemiddag - 17.11.2023
Det ble sang og historier rundt bordet. Vi fikk blant annet høre om far, Ingvald født i 1869 og sønn Ingolf, født i 1929, henholdsvis skredder og tømrermester. Ingolf har vært med i foreningen i snart 50 år og med sine 94 satt midt iblant oss! Far og sønn representerer rundt 150 års håndverker liv!
Previous slide
Next slide

Møt styret!